Instagram - Gegi Destek Instagram - Gegi Destek Instagram - Gegi Destek 0850 226 43 44

Gegi Bilişim

Intel Ürünlerinde 60 Günlük Çek ve Kredi Kartına Vade Farksız Taksit Ödeme Seçeneklerimiz için [email protected] den bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Intel İşlemci Nedir?

18 Temmuz 1968 yılında faaliyete geçen Intel, merkezi ABD’de bulunan teknoloji şirketlerinden birisidir. Mikroişlemci başta olmak üzere; flash bellek, grafik işlemci birimleri, entegre devreler ve gömülü sistemler gibi dijital ortamda gerekli olan sistem parçalarını üretmektedir. 90’lı yıllarda evlere girişi hız kazanan bilgisayarlar, büyük bir pazar oluşturdu. Bu nedenle Intel rakiplerinden bir adım öne geçmek istiyordu. Microsoft ile birlikte anlaşmalar yaparak işlemci üretiminde hızlanan firma, daha sonrasında neredeyse %90 oranında kullanıma sahip oldu. En büyük rakibi AMD’yi dahi ezen platform, daha sonrasında teknolojinin hızına ayak uydurarak işlemci üretimi ve gelişimi konusunda hız kazanmaya devam etti.


Intel Ürün Grupları

• İşlemciler
• Sunucu Ürünleri
• Intel® NUC
• Kablosuz
• Ethernet Ürünleri
• Intel® FPGA'lar
• Bellek ve Depolama
• Çip Setleri
• Grafikler

Intel İşlemcilerinin Özellikleri Nelerdir?

Intel işlemcileri, güçlü ve uzun ömürlü işlemciler olarak bilinmektedir. Gelişen teknolojiye ayak uydurma konusunda başarılı olan Intel, teknolojilerini geliştirmede diğer firmalara göre daha iyidir. Bu nedenle hemen hemen her yıl yeni nesil işlemcileri piyasaya sürmektedir. Ancak Intel işlemcileri, AMD ve diğer rakip işlemcilere göre biraz daha pahalıdır. Bunun nedeni de kalitesini kanıtlamasından ötürüdür.

İşlemcilerin hızları, birçok faktöre bağlıdır. Bu nedenle Intel işlemcilerinde yüksek frekanslarda hızlar görmeye alışkınız. Intel, işlemcilerinde hızın ve uzun ömrün ne demek olduğunu iyi biliyor ve her sene üzerine eklemeye devam ediyor.

İ serisini ele alalım. İ3 serisinde daha çok başlangıç düzeyindeki ihtiyaçlar karşılanmaktadır. Ancak i7 serisinde durum biraz daha farklıdır. Bu seriye sahip işlemciler, daha çok grafik yönünden ağır uygulamalar ve oyunlar için geliştirilmiştir. Haliyle fiyat konusunda da farklı seçeneklere sahiptir. Güç tüketimi konusunda ikiye ayrılan İ7 işlemciler, 4 çekirdekli ve 8 çekirdekli modellerinde farklı güç tüketimine sahiptir.

Intel İşlemci


1. Intel® Core™ X Serisi İşlemciler

En yoğun yoğunlar, yaratıcı üretim ve çoklu görev yürütme için 18 çekirdeğe kadar ulaşan çarpan kilitsiz CPU'lar.

2. Intel® Core™ i9 İşlemciler

Kusursuz 4K Ultra HD ve 360 video, güçlü oyun deneyimi ve çoklu görev çalıştırma performansı için 10 adede kadar çarpan kilitsiz çekirdek sunar.

3. Intel® Core™ i7 İşlemciler

Bu işlemci, üst düzey oyun deneyimini, bağlantıyı ve güvenliği destekleyen hızlandırılmış bilgi işlem için 8 adede kadar çekirdeğin gücünü bir araya getirir.

4. Intel® Core™ i5 İşlemciler

Oyun, içerik oluşturma ve çoklu görev çalıştırma için 6'ya kadar çekirdek ile ev ve iş bilgisayarları için olağanüstü performans.

5. Intel® Core™ i3 İşlemciler

Küçük boyutta değerli bir paketle gelen bu işlemciler, günlük görevler için olağanüstü performans sunar.

Intel İşlemci

İşlemci Ne İşe Yarar?

“İşlemci ne işe yarar?” sorusuna genel olarak, donanım birimden aldığı talimatları yazılım birimine aktarır, şeklinde cevap verilir. Bilgisayarın beyni olarak ifade edilen CPU’nun çalışma şekli temel olarak üç aşamaya ayrılır: Komutu alma, işleme ve aktarma. İşlemci aldığı komutların yazılımsal karşılığını çözer ve ardından ilgili bölümlere aktarır. Bu süreç sonunda klavyede “a” harfine bastığınızda bilgisayar ekranında “a” harfini görürsünüz.

Günümüzde masaüstü bilgisayar modelleri ve diğer pek çok elektronik cihazda kullanılan işlemciler milyarlarca mikroskobik transistörün tek bir bilgisayar çipine yerleştirilmesiyle üretilir. Entegre devrelerden oluşan CPU bir bilgi işlem aygıtının en temel bileşenidir.

İşlemci Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

İşlemci alırken hızını mı yoksa çekirdek sayısını mı dikkate alacağınız kullanım amacınıza bağlıdır. CPU hızı programların performansına, çekirdek sayısı ise aynı anda çalışabilen program sayısına etki eder.

Video oyunları oynamak veya grafik tabanlı programlar çalıştırmak istiyorsanız yüksek CPU hızı ve daha az çekirdek tercih edebilirsiniz. Temel programlar içinse daha fazla çekirdeğe ve daha düşük hıza sahip işlemcilere yönelebilirsiniz.

Satın alacağınız işlemcinin anakartınızla ve soğutucunuzla uyumunu kontrol etmeyi unutmayın. Anakartınız ve işlemciniz aynı firmaya ait olsa bile birlikte çalışmak için uygun olmayabilir. Uyumsuz veya yetersiz bir soğutucuysa çeşitli bilgisayar problemlerine yol açabilir.

LİSANS, KURULUM VE DESTEK İHTİYAÇLARINIZ İÇİN [email protected] ÜZERİNDEN TEKLİF ALABİLİRSİNİZ.